fredag 28 juni 2024

Det var så skönt

Efter veckans tryckande värme (som i och för sig var jätteskön) så var det faktiskt skönt med lite regn och svalka idag. Passade på att åka hem och tvätta och handla. 



Nästa vecka är det dags för lite semester igen. Ganska skönt att dela upp semestern så att man kan vara ledig flera gånger istället för en enda lång period.
 
   

  


onsdag 26 juni 2024

Svensk sommar när den är som bäst

Grönt gräs, knallblå himmel, sol och ljummet vatten i sjön - det är ju så att man får nypa sig i armen! 

Men enligt vädergudarna kommer det ju in lite ostadigare väder till helgen så det gäller att njuta så länge man kan.

 



Ha en underbar sommarvecka ni som kan!


måndag 24 juni 2024

Ord är egentligen överflödiga...

 Ja det kan väl knappast benämnas på annat sätt: Ord är egentligen överflödiga...



söndag 23 juni 2024

Härlig dag i lugnets tecken.

En dag med mycket lek och bus när barnbarnet är på besök!

- kratta gräs
- lasta gräs
- kasta massa gräs på pappa
- lasta kottar
- åka båt
- kasta stenar i vattnet
- bada "gubbar" i katternas vattenskål 

Härlig stilla kväll med en spegelblank sjö och bryggan på plats!

Imorgon skall även det vackra och varma vädret komma tillbaka - härligt!

Och nu är det bara att lägga sig och slå igen de blå.




onsdag 19 juni 2024

Tillbaka i paradiset på jorden!

Efter att ha varit i Mora hos äldste sonen och barnbarnet i två dagar är jag nu äntligen tillbaka i paradiset hos mina två "pälsklingar".

Att mötas av sol, grönska, sjön och fågelsång är ljuvligt!

Om ett par dagar är det midsommar och då är det allt annat än tyst, stillsamt och ljuvligt men med öronproppar går det att härda ut. 😂😎

Det finns väl ingen årstid som går så fort som sommaren. Tänk, det är snart juli månad och jag tycker att det var nyss jag ställde undan mina Icebug!

Och om några veckor är det dags för den årliga invasionen i vår "by" - Dansbandsveckan. DÅ blir det livat och mycket människor - och för flera av våra företag i Malung årets ekonomiska höjdpunkt. Härligt!


 

tisdag 18 juni 2024

Tillbringat ett par dagar i Mora

Ett par dagar i Mora med barn och barnbarn är som balsam för själen när man behöver tänka på något annat. 

Imorgon bitti är det dags för lillgubben att gå till förskolan igen och då åker jag hem till Malung.

Det är bara några dagar kvar till midsommar och sedan är det snart juli månad, det är inte klokt vad tiden går fort. Dagar, veckor och månader bara springer förbi.

Känner mig fortfarande ganska mycket påverkad av serien Young Royals som jag såg på Netflix förra veckan, den berörde mig verkligen ända in i hjärtat. Jag tror aldrig att jag blivit så påverkad av någon film eller serie tidigare. Det var både en käftsmäll och en smekning på kinden.

      





fredag 14 juni 2024

Totalt golvad!

När jag nu varit ledig några dagar och vilat har jag ramlat in på Netflix och serierna som finns där. Jag har knappt varit inne på Netflix förut, inte riktigt förstått vilket enormt innehåll av filmer och serier som finns där.

Jag har självklart hört talas om Young Royals eftersom den fått flera fina priser men jag har aldrig sett någon del av serien - förrän nu. Och WOW vilken serie! 

Det må vara en ungdomsserie men jag tror aldrig att jag har sett en bättre serie. Den har verkligen allt: Kärlek, hat, vänskap, svek, ondska, lycka, spänning - ja allt. 

Och så fantastiskt duktiga unga skådespelare, vilka stjärnor.

Att på ett så fint sätt skildra kärleken mellan två unga killar från HELT skilda miljöer, ja från helt olika världar var magiskt att se. Att verklig, äkta kärlek struntar totalt i vem du är, vart du kommer ifrån, vilka dina föräldrar är, hur mycket pengar du har på banken. Kärleken bara ÄR. Känns det rätt så ÄR det rätt!



onsdag 12 juni 2024

En inblick i paradiset

Sommar och sol (eller ja, ganska många regnskurar också) betyder att vi tillbringar mycket tid i vårt paradis i Långselen. 

Under många år tillbringade vi bara några veckor per år här men förra året "slog vi till" och flyttade ut under sommarmånaderna. Från maj till september - underbart. Att slippa sova med öronproppar, att vakna till fågelsång (och för någon dag sedan tyvärr även lite ljud från sju kanadagäss som tyckte att vår gräsmatta mot sjön var en jättebra offentlig toalett!)


Att bara sätta sig på trappan, barfota och titta ut över sjön. Kan man få en bättre vila för sin hjärntrötthet? Jag kanske skall öppna ett vilocenter för hjärntrötta här! Då kan jag tjäna lite pengar också. :-)


Och det bästa av allt - brasan i den öppna spisen på kvällen. Kan det bli mer rofyllt!