måndag 5 juli 2010

En dag i kulturens och motionens tecken.

Bilen i Äppelbo och kulturdag i Öje, hur löser man det?

Cykeln så klart! Med vattenflaskan i cykelkorgen och cykelhjälmen på huvudet var det bara att börja trampa. Från Malung till Öje var det medvind och det gick som sjutton. Behövde inte ens trampa långa sträckor. Härligt!

Väl framme i Öje var det lunch på restaurang Vita Älgen - thaiwook. Mmmm. Sen var det dags för kulturvandring. Första anhalt var Öje Galleri. Köpte en mycket vacker tavla av Edvard Bender. Jag såg den redan förra året på Galleri Grönland och blev helsåld! Den är fantastisk - och nu är den vår!

Därefter var det dags att gå vidare till smedjan. Martin var i full gång som smed och P-O var i lika full gång med kolbullestekningen. Det smakade utsökt.

Med magen full av kolbulle vandrade vi vidare i byn. Nästa anhalt var loppis. Några glas och en trätallrik med Malungs Kyrka på blev "bytet". Sista punkten på programmet var skinnmuseumet. Tyvärr tog vi fel i korsningen på väg mot museumet så vi kom fram 16.04 och då hade de bommat ihop och gått hem. Men det får vi ta en annan gång.

Nöjda och mätta i magen var det dags för returen och den var inte rolig! Det var en sådan motvind så det ibland kändes som om man knappt rörde sig. Pust! En kaffepaus i Idfjärden hos Sigge och Mirjam var välbehövlig och sen kunde vi trampa vidare hem.

Så nu sitter man här på verandan, trött i benen men mycket nöjd efter en inspirerande dag.

Imorgon är det speedway.......

Inga kommentarer: