måndag 21 februari 2011

Skall mobbningen av Malung-Sälenpartiet fortsätta ikväll?

På dagens kommunfullmäktigesammanträdes dagordning heter punkt 8: Förordnande av vigselförrättare". Det är en spännande punkt.

När vigselförrättare skulle tillsättas förra gången hade Malung-Sälenpartiet inte fått någon möjlighet att nominera någon (som vanligt), jag ringde Länsstyrelsen och kollade om det fanns något fastslaget antal vigselförrättare en kommun fick ha men fick svaret att det finns det inte. Eftersom vi hade Johan Lisra (MSP) som var intresserad ville vi naturligtvis nominera honom.

Det kan ju dessutom vara så att det finns de som vill ha en vigselförrättare som är blockpolitiskt obunden.

Efter några turer fram och tillbaka beslutades det att alla partier skulle få nominera varsin kandidat, frid och fröjd för den gången och Johan B Lisra (MSP) + några till valdes.

Nu är vi där igen! Förordnanden "gick ut" den 31 december och nya skall nomineras. Tror ni att Malung-Sälenpartiet fått möjlighet att nominera den här gången? Nopp!! Johan är inte ens tillfrågad om han vill fortsätta. Man har plötsligt gått ifrån den princip som gällde förra gången - att alla partier skall få nominera varsin kandidat. Lågvattenvarning! Om beslutet blir enligt Kommunstyrelsens förslag kommer följande personer att vara vigselförrättare fortsättningsvis:

Karin Ek-Lissbol (V)
Annette Jonsson-Lill (C)
Elon Källberg (FP)
Jonas Wikström (?)
Anita Vickes (C)
Maggie Ahlbin (S) tills nyligen
Christer Ahlén (M)
Gun Byttner (M)

Det här är inget annat än trams och maktfullkomlighet.
Får hoppas att ledamöterna i Kommunfullmäktige i kväll är förnuftigare än ledamöterna i Kommunstyrlesen var.

2 kommentarer:

Sabina sa...

Jag vill vigas av Johan av många olika annledningar. Hur kan vuxna någonsin inbilla sig att barn och unga ska sluta mobbas och behandla varanndra med respekt när vuxna människor beter sig så jävla illa ?

Vem stör det att MSP har en vigselförättare?

Ann-Louise Eklund sa...

Ja man säger ju barn gör inte som du säger de gör som du gör...... Goda förebilder.....