tisdag 8 februari 2011

Undra hur lurade väljarna känner sig!

Den 11 januari hade kommunstyrelsen sitt första sammanträde och valde då bland annat arbetsutskott och budgetutskott. Man kan ju inte säga att resultatet är det som väljarna sa direkt.

Några exempel:
För Moderaternas del så var det Christer Ahlén som var den ledare väljarna ville se, det var mycket tydligt. Redan sedan tidigare stod det klart att han inte tar rollen som oppositionsråd utan att Moderaterna väljer att köra på en gammal lösning. Nu har man valt arbetsutskott och inte ens där tar Christer plats - snopet för "hans" väljare! Han är bara ersättare.

När det gäller Centerpartiet var väljarnas signal mycket tydlig. Sin förre ledare ville man inte ha, han valdes inte ens in i Kommunfullmäktige. Väljarna känner sig nog ganska snopna nu när han valts in som ordinarie ledamot i Kommunstyrelsen, ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott och ordinarie ledamot i budgetutskottet.

Ja det är tur att man inte lagt sin röst på något av dessa två partier!

Det som är glädjande att se är att Christine Löfstrand (V) lyfts fram i "gubbmaffian". Hoppas att hon står ut och vågar ta plats.

Inga kommentarer: