onsdag 11 januari 2012

NU fokuserar de på de viktiga frågorna i kommunen!

Nu har jag tittat lite på handlingarna till kommunstyrelsens arbetsutskott så nu vet jag vilka viktiga frågor majoriteten och kommunchefen arbetar med i dagsläget - om ersättare i kommunfullmäktige skall få någon hundralapp om de är med på gruppmötena före kommunfullmäktigesammanträdena eller inte!

Snacka om att fokusera på de stora, viktiga frågorna!

Frågan har kommit upp på bordet eftersom Malung-Sälenpartiet har mycket intresserade ledamöter och ersättare som nästan alltid deltar på gruppmötena. Eftersom namnen på såväl ordinarie som ersättare skrivits upp på närvarolistan har ersättning betalats ut även till de ersättare som sedan inte tjänstgjort på "huvudmötet".

Eftersom vi trott att icke tjänstgörande ersättare inte får någon ersättning blev vi mycket förvånade när ersättning utbetalades. Så förvånade så att vi till och med mailade till kommunsekreteraren och kollade så att det verkligen var riktigt. Efter att ha konsulterat kommunchefen skickade kommunsekreteraren tillbaka ett mail där han bekräftade att det är helt riktigt att ersättarna skall ha ersättning.

I ett tjänstemannaförslag föreslår nu kommunchefen att reglementet skall ändras så att ersättare inte skall ha någon ersättning. Med tanke på att det är max 8 möten per år och att ersättningen är några få hundralappar per möte så torde det inte vara en kostnad som kommunen går under för. Det borde väl hellre vara så att det är en stor tillgång för kommunen om de som är valda till ordinarie ledamöter och ersättare är så uppdaterade som möjligt när de är valda till kommunens högst beslutande organ........ Och med tanke på hur många åhörare som det brukar vara på plats under mötena så lär det ju knappast bli någon rusning för de hundralapparna....

Är det konstigt att det är som det är i den här kommunen.......

1 kommentar:

Unknown sa...

nej inte ett förbannade dugg konstigt. Undrar just hur mycket de hundralapparna just nu har kostat i arbetstid för de som hanterat ärendet?

Vad kunde man ha brukat den tiden till i stället tro?