onsdag 25 januari 2012

Var det Olas avskedspresent?

Den 14 december ledde Ola Olin (V) sitt sista Barn- & utbildningsnämndsmöte och "avskedspresenten" var att lägga ner Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Det är ett beslut som verkar ha gått allmänheten förbi, annars skulle nog frågan debatterats i media. Frågan är om ens media uppmärksammat detta?

Det är väl otroligt att en kommun som Malung-Sälens kommun inte kan ha ett restaurang- och livsmedelsprogram som har så enormt många näringsställen i kommunen. Det är märkligt.

Hur många kommer att söka sig utanför kommunen med anledning av detta, det är en spännande fråga. Det får framtiden utvisa.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag som förälder till en RL 1 hade inte en aning om detta. Jag tycker Olas fattade beslut är ett av det mer bedrövliga. Vi är en turistkommun vilket behöver arbetskraft inom den branchen där Resaturang och livsmedel ingår. Då läggs denna utbilldning ner?!?! Var är logiken i detta? Detta tyder bara på en sak, Ola har inte insett att vi är en turistkommun och inte heller de som lät beslutet fattas. Fy så besviken jag är. ATt vi föräldrar inget fick veta kanske beror på att motvärn ville undvikas före beslutet!?! Esteterna fick ju behålla sitt program för att en samling människor tog tag i saken. Jag hävdade då att det kommer inga sökanden så länge man inte fattar på vilket sätt man når ut till målgruppen. En snygg hemsida 2012 är väl inte så svårt att göra?

Unknown sa...

Läser i Malungsbladet att Älvdalen annonserar om sin Resturang och Livsmedels utbildning. Med ord som APU utomlands är möjligt. Jag säger det igen bedrövelse över ett så ologiskt beslut barn och utbilldningsnämden har fattat. Älvdalen har iaf fattat att man måste visa sig och annonsera.

Ann-Louise Eklund sa...

Finns viljan och drivet är det mesta möjligt. Är man trött och nöjd är det mesta omöjligt.....