måndag 19 mars 2012

En kväll i Öje och diskussioner om förskola och skola

Kan ju börja med att säga att det var en himla tur att Malung-Sälenpartiet upptäckte att Barn- & Utbildningsnämnden höll på att ta ett felaktigt beslut när det gäller nedläggning av skolan i Öje och snabbt lämnade in en interpellation till Kommunfullmäktige angående detta.

Ett så viktigt principiellt beslut skall inte tas av en nämnd utan av Kommunfullmäktige.

Detta innebär att frågan nu, enligt beslut i BUN, skall avgöras i Kommunfullmäktige och inte i BUN. Tack för det!
Barn- & Utbildningsnämnden har, utan någon reservation av beslutet, beslutat att föreslå Kommunfullmäktige att skolan skall läggas ner redan hösten 2012.

Nu kommer förhoppningsvis frågan att komma i en annan dager efter kvällens dialogmöte i Öje. Det var ett bra möte med många politiker och många föräldrar på plats. Föräldragruppen förde fram många bra argument och en del politiker verkade lyssna på argumenten och ta dem till sig.
Samtliga partier var representerade på mötet: Malung-Sälenpartiet 5 st, Moderaterna 5 st, Vänsterpartiet 3 st, Socialdemokraterna 3 st, Folkpartiet 2 st och Centerpartiet 2 st.

Kommunalrådet lovade att en samtalsgrupp skulle startas upp med representanter från föräldragruppen och representanter från kommunen.

Landsbygdspartiet Centern var oroväckande tysta på mötet......

Inga kommentarer: