måndag 26 november 2012

Dagens utmaning - Kommunfullmäktigesammanträde!

Idag var det dags för årets heldagsmöte. Vi startade med gruppmöten klockan 10.00, åt lunch 12.00 och sedan började sammanträdet klockan 13.00.

Vi fick en dragning av Malungshem AB:s VD Charlotte Wiberg om situationen i bolaget. Det var inte en så kul rapport.... Mycket finns det att göra i bolaget och lite pengar finns det till åtgärder. Lotta arbetar året ut och någon ny VD är inte klar än. Inte ett helt lätt uppdrag. Mission impossible?

Många av punkterna på dagordningen var taxor av alla de slag. Inte så spännande direkt.

De punkter som tog längst tid var investeringar och driftsbudget. Eftersom övriga partier gått ihop för att hålla Malung-Sälenpartiet utanför ALLA kommunala uppdrag så deltog vi inte i de besluten som rörde investeringar, budget och upplåning. Vårt inlägg i budgetdebatten var följande:

"Eftersom ni övriga partier i Malung-Sälens kommun, genom valteknisk samverkan eller i brist på demokrati, utestängt Malung-Sälenpartiet från ALLA politiska uppdrag i våra nämnder och styrelser väljer vi att inte delta i besluten som gäller budget och investeringar.
Vi tycker att det är djupt beklagligt att ni utestängt Malung-Sälenpartiet som är ett demokratiskt parti som 542 personer röstade på 2010.
Det gjorde de förhoppningsvis för att våra väljare trodde att vi kunde vara med och bidra till utvecklingen av Malung-Sälens kommun.
Den möjligheten har ni fullmäktigekollegor tyvärr fråntagit oss.
Därför väljer vi, hela fullmäktigegruppen för (MSP), att inte delta i de beslut som gäller budget och investeringar."

Nu är det dags att packa och krypa ner i sängen. Imorgon styr jag kosan till Stockholm och möte på Riksantikvarieämbetet och en träff om Kulturarvslyftet.

Chipp!

Inga kommentarer: