lördag 15 juni 2013

Nu är det över!


Nu är åren i grundskolan över och det är så skönt. Det är dock några år kvar tills skolåldern är över för ungdomarna men gymnasiet är trots allt något annat än grundskolan. Det är en nystart för många.

Efter en fin och stämningsfull avslutning i kyrkan var det dags för den traditionella traktoråkningen. Nytt för i år var att de bara fick åka till klockan 16.00. Ingen bra idé!

När den äldre sonen slutade nian fick de åka till klockan 22.00. Det var mycket bättre. Dels hade man koll på vart de befann sig och dels höll klasserna ihop hela kvällen. När man nu bara fick åka till klockan 16.00 blev det inte riktigt så. Tråkigt.

Förklaringen som polisen gav på informationsmötet var att man i Malung tidigare år varit alldeles "för snälla" som låtit eleverna åka så länge. Egentligen skulle man bara få åka från kyrkan till en festplats, inte runt på samhället.

Men hallå! Antingen är det väl förbjudet och då får man ställa in hela traktoråkningen eller så är det okej att åka runt samhället och då är det bättre att låta dem åka längre så att klasserna håller ihop och kan fira tillsammans. Nu blev det ju bara ett halvdåligt mellanting.

Men som sagt - nu är det över (i alla bemärkelser)!

Inga kommentarer: