onsdag 23 april 2014

Då var "rumpingreppet" genomfört!

Dagen började tidigt med uppstigning 05.30. Bussen till Mora gick 06.20. Det är hårt att bo på landet!

Efter att ha levt på laxermedel under ett dygn kändes det ganska skönt att se ljuset i tunneln.
 

Första uppdraget var tjocktarmsröntgen. Nice (eller inte)... Avklädning och på med Landstingets snygga t-shirt med tillhörande sexiga trosa (med ett uppklippt hål i baken för slangen). :-)

Det värsta med lasarettsbesöken är helt klart nålarna som skall sättas i armveck eller handrygg. Med mina nästan osynliga ådror är det inte kul. Men det gick bra och de behövde bara sticka en gång.

In med slangen i bakre regionen och sedan var det bara att invänta känslan av att bli uppblåst som en marknadsballong. Nu vet jag hur Bamse, Musse, Hallo Kitty och resten känner sig när de svävar runt i luften på marknaden.

In och ut och in och ut i röntgentuben, i med kontrastvätska i blodet och sedan in och ut och in och ut i röntgentuben igen.... Andas in, håll andan, andas ut....

Efter avslutad röntgen var det dags för dagens höjdpunkt - ÄTA! Snacka om att det var underbart gott med kaffe och macka efter alla lavemangvätskor det senaste dygnet.

Efter ytterligare några timmar var det äntligen dags för träffen med läkaren och "domen".

Tarmen såg mycket bättre ut än när jag låg inlagd men den var inte helt läkt. Två nya antibioticasorter i tio dagar och en ny röntgen om 6-8 veckor.

Ja, ja - det är i alla fall bättre än operation. 

Inga kommentarer: