söndag 21 juni 2009

Det är inte lätt med människor som säger sanningen - är de dessutom kvinnor är det riktigt illa.......

Ja, man vet inte vad man skall säga......(eller om man skall skratta eller gråta)

I min enfald så trodde jag nog att man skulle kunna förvänta sig lite mer av ett kommunalråd.

Den 16 juni hade jag följande insändare i Falu Kuriren:

Ett år med "bred majoritet"
MALUNG
Jag håller med dig fullständigt. Nu är det dags att inse att lagarna gäller även i Malung/Sälens kommun, kavla upp ärmarna och uträtta något! Sluta att skylla den bristande handlingskraften på "den politiska turbulensen".
Den 13 juni är det ett år sedan den "breda, starka" majoriteten (S, V och C) tog över styrningen och ledningen av Malung/Sälens kommun, för att ta ett krafttag för ekonomin, och ingenting har hänt förutom att vårt kommunalråd suckar över att de säsongsanställda i Sälen borde vara skrivna i vår kommun. Det skulle enligt vårt kommunalråd lösa alla problem. Vakna och gör något kreativt!
Ann-Louise Eklund (MSP)
ordförande

Min insändare var ett svar på en insändare av Bengt Ingvarsson, Malung. Den kan du läsa här:

Den 19 juni skrev vårt kommunalråd Kurt Podgorski (s) följande insändarsvar: Klicka här för att läsa svaret:

När Kurt skriver att majoriteten har ägnat sig åt "politiskt grovjobb, fjärran från populistiska och publikknipande utspel" så vet jag faktiskt inte vad det har med min insändare att göra. De som historiskt sett förknippats mest med populism är ju Vänsterpartiet och de tillhör ju majoriteten idag.

Om Kurt på något sätt vill "anklaga" Malung-Sälenpartiet för populism och publikknipande utspel så har han nog missförstått det hela helt och hållet. Det är inte populism att tro på framtiden och att inse att man måste satsa och göra något om man som kommun inte skall självdö. Det är sunt förnuft och realism.

Kurt skriver: "Men jag inser att sådana här fakta är okända för en ordförande som utan förankring i en majoritet befinner sig utanför det politiska skeendet."

Vad inte kommunalrådet skriver är att man medvetet undanhåller information genom att inte kalla mig som Barn- & Utbildningsnämndens ordförande till möten som berör vårt verksamhetsområde och bildar nya "subgrupper" för att Barn- & Utbildningsnämndens vice ordförande skall kunna vara med istället. Undra om herr kommunalråd har hört talas om härskartekniker som till exempel osynliggörande......

Ett lysande exempel var nu i tisdags. Kommunstyrelsens AU, Barn- & Utbildningsnämndens AU, skolchef, gymnasierektor, näringslivschef och någon mer träffades för att diskutera gymnasieskolans nuläge och framtid. Var nämndens ordförande kallad? Nej, naturligtvis inte - men vice ordförande var naturligtvis kallad......... En slump? Knappast.

Men en vacker dag spricker bubblan och sanningen kommer ikapp vissa makthungriga politiker - den dagen kommer, var så säker!


2 kommentarer:

Memlan sa...

Men snälla kan inte dessa maktgalna män ta och inse att de är dags att ta pension och släppa fram de unga som stanar ikommunen och vill satsa på politik. De vet ju inte vad de pratar om eller vad de gör de bara svamlar runt. Kämpa på Annlouise.

Ann-Louise Eklund sa...

Memlan: Tack för ditt inlägg. Jag håller med dig fullständigt. Det som känns positivt i allt elände är att man troligtvis har många vitala år kvar, vilket flera av "de andra" inte har ;-)