onsdag 3 juni 2009

Nu har Kammarrätten beslutat att även Kurt, Ola och Pär skall följa Kommunallagen!

Igår kom Kammarrättens dom i målet angående "den nya majoritetens" maktfullkomlighet, nämligen när de den 18 juni 2008 beslutade i Kommunfullmäktige att återkalla uppdragen för samtliga förtroendevalda i samtliga nämnder i kommunen från och med den 10 augusti 2008.

Detta beslut överklagades ju till Länsrätten av mig och nio andra politiker och Länsrätten beslutade att det tagna beslutet stred mot Kommunallagen och kom fram till domslutet:

"Länsrätten upphäver kommunfullmäktiges beslut den 18 juni 2008, § 75, att återkalla uppdragen för samtliga förtroendevalda i samtliga nämnder i kommunen."

Malung-Sälens kommun överklagade Länsrättens dom till Kammarrätten och igår fick vi alltså domen från Kammarrätten och den lyder:

"Kammarrätten lämnar Malung-Sälens kommuns överklagande utan bifall."

De skriver i domskälen bland annat:

"Av utredningen i målet framgår inte annat än att majoritetsförhållandet i fullmäktige återspeglas i nämndernas majoriteter. Det förhållandet att presidierna i nämnderna har en annan sammansättning än de skulle ha haft om den nuvarande majoriteten utsett dessa innebär i sig inte att majoritetsförhållandet i nämnderna avviker från det i fullmäktige."

Men anledning av den här domen så kan man ju tycka att det beslut som togs om att välja in Vänsterpartister på de platser som Malung-Sälenpartiet tilldelats efter valet är allt annat än renhårigt och etiskt. Det känns rent av som lagvidrigt! (De besluten är för övrigt också överklagade till Länsrätten.)

Inga kommentarer: