onsdag 4 juli 2012

Aktiv och stimulerande semester


Ja nu handlar det varken om träningspass ute i naturen eller kulturella besök ute i landet - nej det handlar om att tillbringa hela dagarna på Järnvägsstationen för att få igång secondhandbutiken och järnvägscaféet. Och det är jättekul.

De stora sakerna är klara men sedan är det ju TUSEN smågrejer som skall fixas, och fler & fler saker kommer man på varje dag.

Nu är det ju egentligen ingen panik för vi startar i den omfattning vi hinner med och vi kompletterar med möbler och varor allteftersom vi kommer igång - men ändå. Vi vill ju att det skall vara så bra som möjligt i alla fall.

Till en början kommer sortimentet i caféet att vara begränsat för att sedan byggas ut efterhand och det gäller även öppettiderna i såväl café som secondhandbutik.

Eftersom Malung-Sälens föreningar är ett arbetsintegrerande socialt företag så är det verksamheten som är det viktigaste, inte avkastningen. Det sociala företaget skall naturligtvis tjäna pengar, det skall alla företag, men pengarna återinvesteras i verksamheten och det är ingen som får någon utdelning eller liknande. Företaget har heller ingen koppling till någon offentlig verksamhet.

Snart är det dags - då skall portarna slås upp! Men innan dess har vi ett antal timmar till som vi skall tillbringa i lokalerna. Men spännande är det!

Inga kommentarer: