söndag 28 oktober 2012

Imorgon är det dags för Kommunfullmäktige igen - äntligen! ;-)

Imorgon måndag är det Kommunfullmäktigesammanträde i Ungärde skola i Lima - spännande.

Vi inleder nämligen med valberedning klockan 18.00 och ett av uppdragen på den dagordningen är nämndeman till Tingsrätten som en ledamot från Malung-Sälenpartiet (MSP) avsagt sig på grund av en flytt till Norge.



Det brukliga i "normala fall" är att det parti som innehaft uppdraget får tillsätta det igen (om de vill och kan) men när det gäller allt som rör (MSP) så är ju inget "normalt". :-)

Jag skulle bli MYCKET förvånad om det är så att (MSP) tillåts att nominera en kandidat till platsen med tanke på att övriga partier i 99 fall av 100 går ihop för att hålla (MSP) utanför ALLA politiska uppdrag.

När vi "fick" platsen förra gången var det Folkpartiet som avstod från att nominera två kandidater och lät (MSP) "få" en av platserna - hatten av för att det i alla fall finns ett till demokratiskt och solidariskt parti i Kommunfullmäktige i Malung-Sälens kommun, förutom (MSP).

Får se vad som händer imorgon, spännande.

En till punkt på dagordningen som är spännande är resultatet av omröstningen bland eleverna angående älglov eller traditionellt höstlov (vecka 44) 2013. Eleverna på Ungärde röstade förra veckan och eleverna på Centralskolan och Malung-Sälens gymnasieskola röstar imorgon.
Resultatet av det valet blir också spännande att höra.

Inga kommentarer: