torsdag 7 mars 2013

Så skönt att vara med människor som förstår

Igår var det dags för den andra fysiska träffen på Entreprenörskolan i Leksand och kursen i Affärsutveckling för ekonomiska föreningar och kooperativ.

Det var dags att diskutera utvecklingsmöjligheter och affärsplaner. Mycket intressant. Men det som är mest intressant och givande är diskussionerna med människor som förstår vad man pratar om och som förstår drivkraften i att utveckla och att se andra växa. Det är man inte direkt van från hemorten.

Vad svarar man när någon säger: Men det är ju fantastiskt det ni gör, vilken samhällsinsats! Kommunen måste ju tycka att er verksamhet är jättebra! Att gå från 4 anställda till 13 på så kort tid!
Äh, öh, nja....... Ja vad skall man svara? Skall man vara ärlig eller skall man få det att låta bra?

Eftersom jag är en ärlig människa som har svårt för att ljuga så blir det lite komplicerat. Jag skulle ju vilja svara att kommunen verkligen uppskattar vår verksamhet och det vi gör (och det kanske de gör, vad vet jag men de har inte direkt visat några tecken på det).

Eller skall jag säga: För tillfället håller kommunen på och utreder om de kan plocka bort det stöd vi får idag via kostnadsfria lokaler där vi kan bedriva vår viktiga verksamhet för oss och våra ideella medlemsföreningar.

Ja det är inte lätt att bli profet i sin egen hembygd.

Jag förstår vad Ingemar Stenmark menade när han svarade den frågvisa reportern: Hä e int lätt å förklara för nån som int begrip!



Men som sagt, det är underbart att få träffa sådana som pratar samma språk som oss och som förstår vad vi pratar om. Tids nog kanske fler förstår......



Inga kommentarer: