fredag 22 maj 2009

När man är kung får man göra som man vill - eller??

På Kommunfullmäktige i Malung-Sälens kommun nu på måndag skall man ta beslut om att inrätta ett budgetutskott - det låter ju vettigt med tanke på den kommunala ekonomin. Men - (som Tony Irving säger) om man tittar lite noga i handlingarna till mötet kan man i kommunstyrelsens protokoll från den 12 maj 2009 läsa att:

arbetsutskottet beslutat föreslå kommunstyrelsen:


att inrätta ett budgetutskott

att uppmana de politiska partierna att inkomma med förslag på ledamöter till den 12 maj 2009

Eftersom jag själv är ordförande i Malung-Sälenpartiet och partiet har sin officiella adress hem till vår bostad så vet jag att någon uppmaning att inkomma med förslag inte har skickats ut. Spännande! Efter samtal med ordförande i Kristdemokraterna (kd) så vet jag att de inte fått någon förfrågan heller.

Och hur kommunstyrelsens arbetsutskott tänkte när de beslutade föreslå kommunstyrelsen att uppmana partierna att inkomma med förslag på ledamöter till den 12 maj 2009 när kommunstyrelsens möte var just den 12 maj 2009 (samma dag) är smått komiskt. "Tänkte inte på det!" - eller?

Ibland (ganska ofta faktiskt) förundras jag över hur "B" en kommun får ledas och styras!

Beslutet i kommunstyrelsen blev:

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

att utse Kurt Podgorski (s), Pär Kindlund (c), Ola Olin (v), Tom Martinson (m) och Hans-Petter Paulsen (fp) till ordinarie ledamöter i budgetutskottet

att utse Bitte Lindberg-Ås (s) till ersättare för majoriteten och Christer Ahlén (m) till ersättare för minoriteten i budgetutskottet.


Det måste betyda att när man känner sig stor och stark så behöver man inte bry sig om vem eller vilka man trampar på! Eller? (För övrigt så är Malung-Sälenpartiet (msp) större än Folkpartiet (fp) så det är ingen lösning som bygger på logik heller.)

Inga kommentarer: