söndag 11 april 2010

Vad görs för ungdomarna i vår kommun?

Ja, det var temat på träffen som Malung-Sälenpartiet arrangerade på Sankt Olof Hotell & Krog i fredags. Föredragshållare var Janne Forsgren som är samordnare för det drogförebyggande arbetet och ungdomsfrågorna hos Malung-Sälens kommun.

Janne berättade att Malung-Sälens kommun, tillsammans med Vansbro, Bollnäs, Ockelbo och Gällivare skall arbeta enligt en modell som kallas Öckerömetoden. Arbetet bekostas av medel från Folkhälsoinstitutet och målet med arbetet är att utrota ungdomsfylleriet.

Den 22 mars gjordes en drogvaneundersökning bland eleverna i åk 7-9 i Malung och i Lima. 369 svar fick man in. Resultatet kommer att presenteras inom kort.
Janne berättade också att han intervjuat ungdomar för att se vad de vill göra i sommar. Han har en hel lista med saker och mycket av det ungdomarna vill göra är inte så kostsamt så nu hoppas man att kommunen tycker att detta är värt att satsa på så att ungdomarna har någonting att göra i sommar och slipper "hänga på Grönland".
Det var en mycket intressant föredragning och det är ett väldigt viktigt uppdrag som Janne har i kommunen. Det är bara att hoppas att han får det stöd han behöver.

1 kommentar:

Anonym sa...

Va bra att ni utrotar ungdomsfylleriet! Det borde man gör hos oss me. Varför gör man inte det överallt?
Fyrabarnspappa