söndag 3 oktober 2010

Järnvägsfrämjandet arrangerade höstmöte i Malung

I helgen hade Järnvägsfrämjandet sitt höstmöte i Malung. Järnvägsfrämjandet har medlemmar i hela landet. Temat för helgens möte var Västerdalsbanan, Sälenbanan och Inlandsbanan.


Tågentusiaster som de naturligtvis är i styrelsen hade de hoppats på att få åka rälsbuss mellan Borlänge och Malung (de hade till och med verkligen sett fram emot detta äventyr!) Eftersom man sedan några månader tillbaka har "permanentat" vissa turer med ersättningsbuss för att VERKLIGEN kunna köra tåg på "tågavgångarna" var det ju lugnt. Under helgerna ÄR det ju tåg som gäller - eller SKALL vara tåg - men tji fick de. TÅGET ÄR ERSATT MED BUSS!!!

Enligt biljetterna skulle de vara i Malung 14.35 och konferensen skulle starta 15.00. Lugnt - nej, dessvärre inte..... Eftersom tåget var ersatt med buss missade de konferensstarten och föreläsarna fick dra igång innan arrangörerna var på plats..... ledsamt.
När de väl var på plats var det en bra konferens med ca 30 personer på plats. Tyvärr var det dålig representation från den politiska ledningen och de stora företagarna lyste med sin frånvaro. Från Vansbro kommun var Gunnar Magnusson (S), Olle Emanuelsson (tidigare kommunchef i Vansbro men bor inte i Vansbro kommun längre. Däremot är han i kommunen ofta) och Per-Anders Westhed (C) på plats. Dessvärre var inte heller Västerdalsbanans Intresseförenings ordförande Tom Martinsson (M) på plats.

Förste man ut var Per-Anders Westhed från Västerdalsbanans Intresseförening. Per-Anders har varit projektledare i ett projekt angående Västerdalsbanans framtid.

Näste man på banan var Pär Kindlund (C), avgående vice ordförande i Kommunstyrelsen i Malung-Sälens kommun. Pär talade om betydelsen av järnvägen när det gäller såväl persontrafik som godstrafik.Sista föreläsaren var Sverre Alvarsson (tågentreprenör från Torsby). Sverre har jobbat för en timmerterminal i Torsby sedan 1976 och nu är den äntligen invigd. Trägen vinner! Han jobbar nu för att få till en upprustning av sträckan Persberg-Vansbro.
Det här är verkligen en riktig, genuin entusiast som inte ger sig i första taget (inte i andra eller tredje heller för den delen!)

Under söndagen höll Järnvägsfrämjandet ett styrelsemöte på förmiddagen, avslutade med lunch för att sedan ta tåget hem igen - eller inte! TÅGET VAR NÄMLIGEN ERSATT MED BUSS!!

Pust!!..........

Läs gärna en artikel på dt.se här

Inga kommentarer: