torsdag 30 september 2010

Allvarlig kritik mot Barn- & Utbildningsnämnden



Läs gärna artikeln på dt.se här

Min anledning till att vilja skjuta upp rapporteringen av revisionsrapporten var helt enkelt att vi (BUN) senast den 28 oktober skall rapportera till Kommunstyrelsen vilka åtgärder vi gjort/kommer att göra med anledning av den allvarliga rapporten och det vore för rapporteringens skull bäst om dessa två rapporter kom samtidigt så att man direkt kan koppla anmärkning mot åtgärd. Det blir tydligare för Kommunfullmäktigeledamöterna då. Många åtgärder är redan igång och andra planeras för fullt.
Det var alltså inte i avsikt att "mörka" något som jag ville skjuta fram punkten, tvärt om för att förtydliga hela bilden.

Nu blir det så att det som står i granskningsrapporten blir en "sanning" som inte riktigt stämmer överens med verkligheten, vilket är mycket olyckligt.


Mycket märkligt att kommunfullmäktiges ordförande Gun Byttner (M) inte förstod detta (hon är ju dessutom ledamot i BUN). För övrigt tog hon inte ens notis om mitt yrkande om att avvakta BUN:s rapport utan körde bara på, utan att fråga fullmäktigeförsamlingen om vad de ansåg.....

Inga kommentarer: