onsdag 1 september 2010

Rättvisa och solidaritet......

Ja "de röda" använder ju sig ofta och gärna av de orden. Jag har funderat lite på om det ligger något i orden eller om det bara är ett inövat "mantra".

De tycker ju att alla skall ha lika, att ingen skall få vara "rik" och därmed få fördelar som inte "fattiga" har. Att det skall vara rättvist.

Nu i valtider får man ju massa politisk "reklam" i lådan och då började jag fundera på det där med "rika" och "fattiga" och "lika för alla".

Idag var det ett mycket bra exempel: Malung-Sälenpartiets valbroschyr kom tillsammans med Malungsbladet. Broschyren var en dubbelvikt A4 i rosa "vanligt papper" och hemmagjord i Power point. Tillsammans med Malungsbladet kom en till broschyr, eller det var faktiskt en hel tidning i färg. Jättesnygg med kanonfina bilder. Det var socialdemokraternas valtidning. (I och för sig innehöll den många stavfel och fel meningsbyggnad men den är snygg att titta på.)

Vart jag vill komma? Jo när det gäller valrörelsen så lever vi inte på samma planet. Socialdemokraterna har en GIGANTISK valbudget jämfört med ett litet parti som till exempel Malung-Sälenpartiet som får ta lån för att kunna genomföra valrörelsen. Det är lite skilda världar. Socialdemokraterna kan anlita en foto- & reklambyrå för att ta fram valmaterial!

Nej jag är inte bitter - men jag vill bara att man skall tänka på att "rättvisa" och "lika för alla" gäller i vissa frågor och lägen för Socialdemokraterna, inte alltid...

2 kommentarer:

Johan B Lisra sa...

och moderaterna har skickat ut TVÅ färgbroschyrer..men Jax-teckningarna var faktiskt snygga!

Anonym sa...

Läste de inte igenom korrekturet innan tryckning? Eller det kanske de gjorde... Suporten var roligast!