torsdag 16 september 2010

Tur man har eget media!

Det är spännande hur de behandlar de olika partierna. I söndags skickade jag ett pressmeddelande inför valet 2010, i tisdags påminde jag eftersom jag inte fått någon respons och i morse frågade jag om de överhuvudtaget fått mitt mail.... Bad också att de OMGÅENDE skulle bekräfta att de fått mina mail. Svar=noll!!

När jag inte fått någon respons ringde jag upp våra lokala tidningar i eftermiddag och fick då från den ena tidningen svaret att alla partier fått "reklam" i samband med att man presenterade listorna och vid det tillfället som man intervjuat respektive partiledare.

Spännande! För 9 dagar sedan hade Vänsterpartiet en stor artikel med bild under rubriken: "Nu är det dags för kvinnorna!"

Hm - hur tänkte de då? Och framförallt: hur tänker de nu?

Den andra tidningen svarade att de fått direktiv om att varje kommun endast får ett tillfälle med politisk information. Det är riktlinjer från tidningsledningen. Det låter lite mer trovärdigt än det svaret jag fick av "tidning ett".

Men - som tur är har man ju ett eget media med många läsare så här kommer vårt pressmeddelande:


Bakre raden: Lars "Slem" Magnusson, Sigvard "Sigge" Axbom, Per-Ola "P-O" Sjödén och Mikael Larsson.
Främre raden: Ann-Louise Eklund, Zehra Karakecili, Evelina Larsson och Hilje Braauw.


Malung-Sälenpartiet har fått många nya kandidater på listan jämfört med förra valet. Valet 2006, då partiet var helt nystartat, hade vi endast 9 namn på listan. Det här valet är vi 21 stycken.

Vi i Malung-Sälenpartiet tycker att det är mycket viktigt att man har en åldersspridning i Kommunfullmäktige.

Malung-Sälenpartiet vill jobba för att rensa bort svågerpolitiken i kommunen. Vi vill ha en ärligare och rättvisare kommun med en kommunledning som tar sitt uppdrag på allvar och vågar ta kloka och nödvändiga beslut, även om det påverkar grannar, vänner och släktingar.
Utan en uppryckning av detta kommer vi aldrig att få en ekonomi i balans, vilket är MYCKET viktigt.

När det gäller sakfrågor vill vi bland annat jobba för:
• Att kommunen skall vara generös när det gäller att medge strandskyddsdispens så att fler kan bygga på strandnära tomter. Det gör vår kommun attraktiv att flytta till.

• Ett Ungdomens Hus med en verksamhet med, för och av ungdomar som ett komplement till nuvarande fritidsgårdsverksamhet. (Kan med fördel göras i samverkan med föreningslivet och frivilliga vuxna som stöd.)

• En översyn och utveckling av kommunens näringslivspolitik. Det måste till en mycket tydligare profilering av Malung-Sälens kommun om vi skall få fler företag att flytta hit.

• Att våra äldre som arbetat ett helt liv har tillgång till god omsorg i sin närmiljö, med tillgång till daglig stimulans.

• Att tågtrafiken på Västerdalsbanan stärks och på sikt byggs ut upp till Sälen. Detta är mycket viktigt för såväl turisttrafiken som skol- & arbetspendlingen.


Vi ser med tillförsikt fram emot söndagen den 19 september när valresultatet kommer!
Malung-Sälenpartiet kommer att ha sin valvaka på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung.


Fakta

Vi har en mycket bra åldersspridning på listan:
18-25 år 5 st.
26-45 år 6 st.
46-55 år 6 st.
56-68 år 4 st.

När det gäller kandidater i åldern 18-29 år har vi 23,8 % i den åldern på vår valsedel. Resterande partier:
(M) 5,6 %
(C) 2,9 %
(S) 2,8 %
(FP) Ingen
(KD) Ingen
(MP) Ingen
(V) Ingen


Med vänlig hälsning

Malung-Sälenpartiet

Ann-Louise Eklund (MSP)
Partiordförande

Inga kommentarer: