onsdag 14 oktober 2009

Hur företräder hon er vänsterpartister?

Lena Olsson (v) från Malung delar förstaplatsen med Camilla Lindberg (fp) från Borlänge!

Det låter ju bra men faktum är att det är "frånvarotoppen" i Riksdagen för "våra" riksdagsledamöter. Lena och Camilla har 34 % frånvaro i kammaren under våren! Kanske något att fundera över när ni går till valurnan nästa år.

Läs artikeln i Falu Kuriren här:

4 kommentarer:

Kekke Paulsson (V) sa...

Camilla Lindberg vet jag inte om, men Lena har varit enormt aktiv i sitt arbete med att åka runt i Dalarna och besöka medborgare, äldreboenden, sjukhus, företag, skolor och framförallt jobbat väldigt intensivt inför EU-parlamentsvalet. Ett medvetet val från Lenas sida.

Ann-Louise Eklund sa...

Kekke: Tack för din kommentar. Det kan mycket väl vara så att det är DET som väljarna tycker att hon skall prioritera och då är det ju helt rätt. Det lägger jag ingen värdering i.

Men om det är så att man som (v)-väljare tycker att det är viktigt att den representant man väljer skall vara närvarande i riksdagen skall man kanske välja in någon som prioriterar det på den posten och använda andra som inte prioriterar Riksdagen till andra kringresande uppdrag.

Men som sagt, det lägger jag mig inte i eftersom det inte är aktuellt för mig att rösta på (v).

Kekke Paulsson (V) sa...

Tack för ditt svar!

Jag tycker att Lena gör helt rätt. En riksdagsledamot kan inte sitta instängd i kammaren hela tiden, utan måste så ofta tillfälle ges vara ute på fältet och få inputs från dem hon företräder.
Att hon då missar någon debatt eller besluts-session i Riksdagen (som naturligtvis inte varit någon av de som hon verkligen måste sitta med på) tycker jag inte att det gör någonting.

Ann-Louise Eklund sa...

Kekke: Absolut! Det är i verkligheten man kan göra det som verkligen betyder något (speciellt om man är i opposition i Riksdagen).

Det är lite samma sak för "mitt" parti i vår kommun. I KF är det inte mycket rock´n roll och kreativitet, och det är mycket svårt att påverka om man tillhör "fel" parti. Det är ute bland medborgarna man får bränsle och inspiration.

Det känns som om det är lite likt Leif Lindströms situation i Borlänge. Han är kreativ och sund i många av sina åsikter men motarbetas på grund av partitillhörighet. Tragiskt men sant.