tisdag 28 februari 2012

Mycket intressant förmiddag i Lima

Igår arrangerades en mentorskapsträff i Lima. De som bjöd in var tre ungdomar som går ledarskapsutbildningen via Leading Lights, i samarbete med Malung-Sälens kommun.

Ungdomarna hade många intressanta "medskick" till oss vuxna politiker och tjänstemän. Det som var en av de största aha-upplevelserna var att de tyckte att vi skulle sluta fokusera på att få kommunens ungdomar att stanna kvar i kommunen, det var bättre att locka hit nya och låta våra egna åka ut och se något annat under några år för att sedan förhoppningsvis vilja flytta tillbaka igen. Mycket kloka och tänkvärda ord.

Det var två mycket intressanta timmar och en uppföljning kommer att hållas i början av juni.

Vi som deltog var fyra politiker och en chefstjänsteman på kommunen. Inbjudan hade gått ut till alla partier samt till chefstjänstemännen.

2 kommentarer:

Lärarjäveln sa...

"...de tyckte att vi skulle sluta fokusera på att få kommunens ungdomar att stanna kvar i kommunen, det var bättre att locka hit nya och låta våra egna åka ut och se något annat under några år för att sedan förhoppningsvis vilja flytta tillbaka igen."
Precis detta sa jag med flera när det var så viktigt att gymnasiet absolut skulle internmarknadsföras i kommunen... Men var det någon som lyssnade då? NEJ!

Ann-Louise Eklund sa...

Var det dina chefer som var öronlösa eller var det dina politiker?