tisdag 23 september 2008

Brr, hösten är här och vintern är på intågande..

Man vaknar, kliver ur sängen, drar upp rullgardinen och persiennen - och gräsmattorna utanför är vita! Nej, det är inte snö än (tack och lov) men frost. Jag tycker i och för sig nästan bättre om vintern än sommaren - men inte än.

Nu när golfbanan är som finast kan det väl få vara varmt och fint ett tag till. Kylan hinner vi med ändå. Finns det något som är så vackert och fridfullt som en tur runt golfbanan den här tiden på året. Gräset är grönt, träden skiftar i sprakande färger och bollen går spikrakt och långt! Ja, det där sista kanske var ett önsketänkande, men ibland funkar det faktiskt. Det är då man får den där känslan av att "Nu har det nog släppt, nu känns det bra", och sedan slår man ut i skogen på näste tee!

En annan sak som hör hösten till är dessa för*****de förkylningar som regerar! Tar det aldrig slut? Är det samma förkylning som håller i sig vecka efter vecka eller är det nya som gör intrång i näsa och hals hela tiden? Står de i kö utanför näsan?
Är hemma med yngsta sonen som är "däppt i däsan" , har "ont i pannan" och är allmänt "slak".

Det är väl lika bra att ta itu med strykhögen som ligger och blänger på mig så man kan känna sig lite nyttig fast man inte är på jobbet! (Typiskt duktigt, kvinnligt, eller?!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är nog så att bacillern står på kö och väntar. Jag har hört att en förkylning varar i ca 1 vecka och sen kommer det en ny rackare och snorar till det. Och att man inte kan bli snorig av samma bacill flera gånger. Då blir ju följdfrågan, hur många är dom?? Kanske får vi ta hjälp av nogon matte kunnig på området :-)

Ann-Louise Eklund sa...

Ja det skulle vara intressant att få svar på frågan. Vi kanske skall fråna "Dynamit Harry" :-)