måndag 22 september 2008

Tiden går fort när man har roligt!

I min enfald trodde jag att dygnet fått fler timmar och att jag skulle kunna uppdatera min blogg med jämna mellanrum (och då menade jag inte att jämna mellanrum var max en gång per vecka!), men det är väl bara att acceptera att det som görs är fullt tillräckligt och att vara nöjd med det.

Det var lite kul att i Falu Kuriren på ledarsidan läsa: "Centerns beslut att lämna den borgerliga alliansen för att samarbeta med socialdemokrater och vänsterpartister, beror på en oenighet mellan det lokala Malung-Sälen-partiet och centern. Den konflikten löses knappast genom en kommunal ”samlingsregering” .
Christer Gruhs har vid ett flertal tillfällen lyft fram detta medan företrädare för den nya majoriteten hela tiden hävdar att anledningen är att man på grund av den ekonomiska situationen måste ha en bredare och säkrare majoritet. Det vore spännande att höra en diskussion dessa herrar emellan.

Som på så många andra ställen i vårt demokratiskt uppbyggda land så är det ju även i vår kommun så att det inte är den eller de som syns i toppen och offentligheten som egentligen styr alla gånger - det är någon helt annan. Det kan vara en före detta politiker, en företagare med stort inflytande, en ordförande i en förening eller en annan mäktig man (ja - det är oftast en man). Det är det inte så många som känner till. Men det är som sagt inget unikt för vår kommun, det är ganska vanligt runt om i landet.

I veckan beslutade en enig Kommunstyrelse att överklaga Länsrättens beslut angående återkallande av uppdragen i nämnder och styrelser. Anledningen till att (m), (msp), (fp) och (kd) ville överklaga beslutet är för att det för framtiden är bra att få beslutet rättsligt prövat så att man vet vad som gäller och hur lagen skall tolkas och vara skriven för att vara tydlig. Det skall bli spännande att se om man får prövningstillstånd.

Nej, nu är det dags att vara lite huslig.

Inga kommentarer: