söndag 14 september 2008

Ännu en vecka till historien - nya utmaningar väntar

Då kan man lägga ännu en vecka till den politiska historien. En vecka fylld av både det ena och det andra. Många åsikter finns det om det som hände i tisdags när vi än en gång fick bekräftat att även politiker i Malung-Sälens kommun måste följa Sveriges rikes lag, oavsett vad de tycker om den. Det känns skönt. Det är också skönt att det är så många som tycker att vi gjorde rätt som överklagade och som inte tycker att det finns någon anledning att avgå från de poster man i demokratisk ordning valts till under fyra år. Det känns underbart!

Det finns något som heter: "Som man bäddar får man ligga" och det kan väl passa bra in i kommunens situation.

En mandatperiod varar i fyra år och då får man ta ansvar för de val som gjorts för de fyra åren, that´s life!

I pressen står det att det nu råder ett vakum i politiken och att man inte kan agera, skitsnack! Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet har majoritet inom samtliga instanser i den kommunala cirkusen och kan sätta tänderna i vilken fråga de vill. De kan rösta igenom precis vad de vill - om de vill! Eller är det så att det är det de egentligen inte vill? Ta tag i de ekonomiska utmaningarna som det finns hur många som helst av i dagsläget! Det kanske är bekvämare att skylla på att de inte har ordförandeposterna och därigenom kan lägga skulden och ansvaret på någon annan? Vad vet jag. Det skall i alla fall bli spännande att se vilka radikala kostnadsdämpande förslag som Centerpartiet kommer att introducera för att få en ekonomi i balans genom en stabil och tydlig majoritet som man nu har tillsammans med sina nya kompisar. Spänningen är näst intill olidlig!

Jag vet i alla fall, efter Malung-Sälenpartiets medlemsmöte i eftermiddag, att vi kommer att jobba vidare på den inslagna vägen, nämligen att få en blommande kommun där de politiska besluten tas utifrån Malung-Sälens kommuns bästa, oavsett vilka vindar som blåser i Riksdagshuset i Stockholm!


Inga kommentarer: