onsdag 24 september 2008

Ännu en vacker solig dag till ända...

Vilket underbart höstväder! Kan det bli bättre? Solen skiner, det är varmt och skönt och sedan alla dessa fantastiska färger i naturen.

Synd bara att man suttit instängd på möte med Barn- & utbildningsnämnden hela dagen, från klockan 08,00 och hela dagen. Men det är ett intressant område inom politiken, oerhört intressant och inspirerande.

Och med tanke på alla skriverier i media om hur turbulent det är inom politiken i Malung-Sälens kommun och vilket vakum det är nu när ingen "vet vad som gäller" och vem som skall ta ansvar för vad så är det väldigt intressant att för Barn- & utbildningsnämndens skull så märker jag ingen skillnad överhuvudtaget. Alla ledamöter tar sitt ansvar och fortsätter att jobba för vår nämnds bästa och för att ta ansvar för verksamhet och ekonomi. Vi är inte oeniga i några stora, tunga frågor och det känns som om vi respekterar och accepterar varandra. Hur svårt kan det vara?

Nej, jag tror nog att för kommunens bästa så är den rätta lösningen att man accepterar det som hänt, accepterar Länsrättens dom och lägger kraft och energi på att jobba tillsammans för kommunens bästa fram till nästa val. Det är helt enkelt bara att gilla läget och ta nya tag till nästa val. Det som är valt den här mandatperioden är valt och vad som händer efter valet 2010 är en utmaning för alla politiska partier.

Vår kommun har inte råd att styras av känslor, prestige och svågerpolitik - vi behöver konstruktiva, utvecklande idéer och initiativ, och det måste vi hjälpas åt med att skapa!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det kommer nog snart något nytt i media för jag såg P och K bli fotade på en parkbänk utanför Kommunhuset i går. Så håll i hatten sö kör vi en repa till :-)