lördag 13 december 2008

Man skall aldrig sluta förundras.......

Ibland kan man undra vad det är som driver människor!
Det långdragna arbetet med att få till ett avtal mellan Malung-Sälens kommun och Korpen Malung-Sälen gällande Malung Sälen Skate Arena är klart, Dalarnas Idrottsförbund har fått en kopia på avtalet för att kunna rekvirera pengar från Riksidrottsförbundet som via Korpen Malung-Sälen kanaliseras till Malung-Sälens kommun - så långt frid och fröjd.

Jag får säga att vi i Korpen Malung-Sälen blev mäkta förvånade när vi under onsdagen får en kallelse till en pressvisning av skatehallen den 17 december klockan 10,00 från Malung-Sälens kommuns tekniska chef! Till visningen kommer, förutom pressen, kommunalrådet och Dalarnas Idrottsförbunds chef som skall dela ut den "symboliska checken" på 500 000 kronor till Malung-Sälens kommun!

Hallå! Korpen Malung-Sälen har jobbat fram projektbeskrivningen, ansökt om medlen hos Dalarnas Idrottsförbund och det syns klart och tydligt i såväl de politiska beslutsunderlagen som i avtalet mellan kommunen och föreningen att pengarna skall betalas ut till Korpen Malung-Sälen (som RF-medlem) och därefter föras över till kommunens konto som en delfinansiering av anläggningssatsningen. Pengarna via Idrottslyftet är Korpen Malung-Sälens insats i skatehallen.

Vi i Korpen Malung-Sälen trodde väl i vår enfald att frågan var utagerad i och med undertecknandet av avtalet men de vill tydligen fortsätta "leka kung och bödel"!

Förutom kallelsen vi fått från kommunen undrar de om vi har något förslag på "invigningscermoni"! Hur sjukt får det bli?
Om kommunen hade velat göra något bra av det här skulle de kanske tänkt på att:
  • Kontakta Korpen Malung-Sälen innan man kallar press och kommunalråd, istället för att skicka en kallelse till en träff på en tid som ingen representant från Korpen Malung-Sälen kan närvara på!
  • Lagt träffen en tid då inte ungdomarna går i skolan så att de också har möjlighet att vara med!
  • Kollat upp om operatören i halllen (Korpen Malung-Sälen) har någon inplanerad invigning redan! (Vi har planerat att ha en invigning och en invigningstävling under jullovet där förhoppningsvis Generalsekreteraren i Korpen Riks kommer att närvara).

Nej, om man vore lite cynisk och misstänksam skulle man nästan kunna tro att det här handlar om att samla politiska poäng på bekostnad av något annat eller någon annan. Att Dalarnas Idrottsförbunds chefs starka politiska ställning i en annan dalakommun styr mer än uppdraget som chef inom idrotten och att det är viktigare att partikollegorna får synas i tidningen än att idrotten lyfts fram! Men till en så låg nivå kan väl inga vuxna, starka män sänka sig - eller?

Inga kommentarer: