torsdag 4 december 2008

Skall kvinnor i Västerdalarna och Norra Dalarna sluta föda barn???!!!!

Nu är de igång igen! Mora BB skall stängas under 10 veckor i sommar!
Det måste vara ovetande män och kvinnor i icke fertil och viril ålder som föreslår denna idioti. Om man bor i Västerdalarna eller i norra Dalarna och är på väg att föda barn är det långt till Falun.

Jag har fött barn i både Mora och Falun och det var som natt och dag. Det är kanske inte sämre personal i Falun men det är stordrift, löpande band. In i förlossningssalen, tryck ut barnet, snabbt ut och in med nästa. I Mora var det lugnt, harmoniskt och hemtrevligt. Det kändes som om alla blev sedda på ett helt annat sätt.

Undra om det skulle vara ett lika självklart förslag om det skulle innebära att Falu BB skulle stänga under 10 veckor och man hänvisade till Uppsala eller Stockholm? Tror knappast det!

I Sälen födds det barn i en rasande fart. Byn växer så det knakar. Från Sälen till Falun är det väldigt långt. Vi vill väl att det skall bli fler invånare i Dalarna? Då skall man definitivt inte försvåra det genom att skapa oro och ängslan för att man som födande skall tvingas åka långa sträckor i onödan och vara rädd för att barnet skall födas i ambulansen.

Nej Landstinget, nu får ni ta och tänka om och sluta föreslå det här varje år. Säkerställ Mora BB:s tillgänglighet en gång för alla och besluta om att det skall vara öppet!

Inga kommentarer: