lördag 23 januari 2010

Jaha - så tänker "Trojkan" kring idrotts- & fritidsfrågorna!

I en rapport som Örhlings Pricewaterhouse Coopers har gjort angående uppföljning av kommunala beslut (rapporten hade för övrigt hade väldigt många anmärkningar) kan man under punkten 2.15 Idrottspolitiskt handlingsprogram KSAU 2008-01-29 § 49 läsa:

"I den av kommunfullmäktige fastställda verksamhetsplanen för 2007-2010 återfinns målet att ta fram ett idrottspolitiskt handlingsprogram. Arbetsutskottet beslutar bland annat att utse näringslivschefen att administrativt driva projektet, samt att projektet bör vara avslutat 2008-09-30. Kommunstyrelsen beslutar 2008-02-05 att anslå 50 000 kr ur medel till kommunstyrelsens förfogande för köp av konsultinsats."

Processen fortgår, ett förslag skickas ut till idrottsföreningar på remiss, en processledare i form av Per Fontin tas in för att processa fram ett förslag tillsammans med idrottsföreningarna på en träff på Lärcentrum, föreningarna kommer överens om ett förslag.

Efter detta behandlas förslaget politiskt igen och 2009-01-27 beslutar arbetsutskottet att uppdra åt tekniska chefen att bereda frågan för vidare behandling.

Tekniska chefen har sedan uppdraget getts inte berett frågan vidare.
Enligt den politiska ledningen är inte ärendet aktuellt för beslut den närmsta tiden!!!

Men herregud - har man ingen respekt för det som föreningarna lagt ner massa tid på att jobba med!

Ja, ja - nu vet man i alla fall hur högt frågorna kring fritid och idrott prioriteras! Tack för det "Trojkan"!

Inga kommentarer: