tisdag 26 januari 2010

Vi var väldigt kreativa i Öje idag!

Dagens sammanträde med Barn- & Utbildningsnämnden hade jag ju förlagt i Öje och det blev mycket lyckat och intressant.

Vi började med fika i Vita Älgen. Under fikat fick vi först information om skolan och förskolan. Det var rektor Anna Kyhlberg som stod för den informationen. Därefter var det Tätte Örhammar och Inger Ériksson som informerade om kooperativet och utvecklingsgruppens tankar och idéer kring framtiden för skolan och förskolan i Öje. Det var mycket intressant och jag är övertygad om att det finns stora möjligheter för utveckling i Öje!

När informationerna var klara var det dags för rundvandring i skolan och förskolans lokaler. De har väldigt bra och fina lokaler.

Själva sammanträdet hölls i Ungdomslokalen i Öje. Vi beslutade bland annat:

  • Att hösten 2010 starta en ny gymnasieutbildning på Malung-Sälens gymnasieskola. Utbildningen heter: Turism och skidlärarutbildningen och är ett specialutformat program mot Handelsprogrammets inriktning turism och resor.
  • Att införa valfrihet för de föräldrar som har sina barn på förskolan 15 timmar per vecka. Beslutet innebär att föräldrarna förutom dagens vistelsetid 8.30-11.30 även kan välja mellan 8.00-11.00 inkl. frukost eller 13.00-16.00 inkl. mellis.
  • Att behålla nuvarande väl fungerande fritidsgårdsverksamhet som den är organiserad idag. att fritidsgårdarna skall öppna för ungdomarna i samband med skolstarten samt att föreslå kommunstyrelsen att uppdra åt ANTD-samordnaren Janne Forsgren och föreståndare Stefan Reuterwall att lägga fram förslag på aktiviteter för ungdomar under sommaren.

Så när jag nu ikväll kryper ner i sängen på Scandic Hotell i Stockholm känner jag mig faktiskt väldigt nöjd med dagen!

Inga kommentarer: