onsdag 26 maj 2010

En fråga som engagerar många...

Ja något annat kan man väl inte säga om frågan som gäller var skolavslutningen för Sälens skolas elever skall förläggas i år. Läs och lyssna gärna nedan:

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

Artikel 4

Radio Dalarna

SVT Gävledala


SVT Gävledala 2


SVT Gävledala 3

Som ordförande i Barn- & Utbildningsnämnden har jag fått många frågor kring det här och rent politiskt hör den här frågan inte hemma hos politiker överhuvudtaget. Rektor är ansvarig för verksamheten i skolan och rektors uppdrag och uppgifter styrs inte kommunalt.

Däremot har jag full förståelse för reaktionerna och ser själv ingenting konstigt i att man använder kyrkan som en högtidlig lokal för traditionella arrangemang. Det är ju dessutom ofta så att en kyrka rymmer många människor samtidigt, vilket är bra vid stora arrangemang

Det är mycket olyckligt att den här frågan fått så stora proportioner och skapat så många hårda ord och många känslor och jag hoppas verkligen att man kommer fram till en för barnen bra lösning, även om det innebär att någon får "backa". Det är ju trots allt deras skolavslutning och skolan är ju till för barnen i första hand.


Inga kommentarer: