onsdag 5 maj 2010

Hur svårt kan det vara?

Fick ett spännande telefonsamtal igår eftermiddag. En kommunal tjänsteman ringde och meddelade att det hade varit folk i skatehallen nattetid, natten mellan måndagen och tisdagen, och frågade om det inte är vi som är ansvariga för låsningen av hallen!
Korpen Malung-Sälen är ansvarig för att låsa upp och låsa hallen när man har aktiviteter i hallen kvällstid och helger men vardagar mellan 8.00-16.00 är det kommunen som ansvarar för hallen.

Eftersom hallen var olåst vid ett flertal tillfällen förra året hade vi ett möte i september 2009 och då bestämde vi att kommunen låser upp skatehallen dagtid mellan 11.00 och 13.00 så att lediga elever kan vara där på lunchrasten. Kommunen ansvarar för att hallen låses klockan 13.00. Om skolan nyttjar hallen 8.00-11.00 eller 13.00-16.00 skall de låsa upp och låsa igen när aktiviteten är avslutad. Med på mötet var jag, en representant för skateföreningen, en av vaktmästarna och tekniska chefen på kommunen.

Det visade sig nu att det vi bestämde för 8 månader inte nått fram till de som skall sköta upplåsning och låsning - mycket spännande! Det innebär att hallen troligtvis stått olåst väldigt många nätter.

Som tur är antecknar jag alltid på de möten jag är med på och kunde nu plocka fram anteckningarna där det tydligt framgår vad vi var överens om och bestämde och vem som ansvarade för vad.

Så samtalet igår blev nog inte riktigt vad "de" hade tänkt sig, men det var väldigt bra att det kom så att kommunen kan rätta till sina brister i kommunikationen. Detta kanske förhoppningsvis gör att det fungerar bättre i fortsättningen.

Inga kommentarer: