måndag 24 maj 2010

Snacka går ju - men sen då!?

Ikväll arrangerade Malung-Sälens kommun, via samordnaren för det drogförebyggande arbetet/ungdomssamordnaren, en träff där man presenterade resultatet av den drogvaneundersökning som genomförts under våren på ungdomar i årskurs 7-9. Träffen hölls på Sankt Olof Hotell & Krog och ett trettiotal personer kom.

Det var en mycket bra och mycket allvarlig dragning av hur det ser ut bland våra ungdomar i Malung-Sälens kommun. Hur vardagen är för våra unga när det gäller tillgång till och användning av alkohol, tobak och andra droger.

Det är viktigt och absolut nödvändigt att ALLA reagerar och agerar nu! Ungdomar fanns på plats och föräldrar fanns på plats men VART VAR DE LEDANDE POLITIKERNA???

INGEN från kommunledningen hade prioriterat denna viktiga träff. Visst, det är inte bara kommunens ansvar men kommunen har stora möjligheter att vara med i arbetet genom att resurser prioriteras på ungdomsfrågorna. Nu fanns ingen på plats som kunde svara på föräldrarnas och ungdomarnas frågor om hur kommunledningen tänker kring detta allvarliga resultat av undersökningen.

Eftersom vi i Malung-Sälenpartiet trycker mycket på att ungdomsfrågorna är nedprioriterade av nuvarande majoritet och att vi vill ändra på detta borde jag kanske vara själaglad för att de övriga partierna så tydligt visar att de inte prioriterar dessa viktiga frågor men jag blir faktiskt bara ledsen och förtvivlad. Jag tycker att det är bedrövligt!

Inte ens med fyra månader kvar till valet kan de prioritera två timmar för dessa viktiga frågor. Det är skamligt.

Från Malung-Sälenpartiets lista i höstens val var vi fyra stycken på plats på mötet men dessvärre har vi ju inte så mycket "att säga till om" som litet parti - inte än i alla fall! Vi får se efter den 19 september!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu jä**r är var jag misnann i rätt forum :-) Känndes bra och de ungdommarna som deltog vill engagrera sig och jag tror att det är blivande kandidater till ungdomsrådet. Så svagt av de övriga politikerna att inte visa sig. Men vad vet man om det hela när man är långt över strecket för tonårsförälder? Tycker att det är för jävligt att detta inte alls prioriteras av politikerna. Kanske är det en stark grupp som ifrågasätter och kräver svar där av deras svalnade intresse för det hela. Vad vet jag?