torsdag 6 maj 2010

En mycket intressant dag är till ända.

Det finns engagemang och det finns idéer - nu är det bara "verkstad" som skall till!

Har ägnat hela dagen åt brottsförebyggande och ungdomsfrågor och det är SÅ intressant. Det nyinrättade brottsförebyggande rådet i Malung-Sälens kommun (BRÅ) hade arrangerat en nätverksträff på Malungs Folkhögskola idag och det var väldigt intressant. Många olika aktörer var på plats och om nu alla drar åt samma håll och någon håller i och samordnar det här arbetet så kan det bli riktigt bra! Det känns riktigt bra. Lite synd att ordförande i BRÅ inte kunde prioritera att vara med hela dagen utan som vid så många andra möten var tvungen att "smita iväg" men det är väl så när man är oersättlig och måste vara överallt.

Vi fick lyssna på en mycket intressant föreläsning av två damer från Sandviken som arbetade med det brottsförebyggande arbetet där. De var mycket inspirerande och vi har nog en hel del vi kan "knycka" av dem, även om vi är en mycket mindre kommun.


På eftermiddagen hade vi diskussioner i mindre grupper som var väldigt givande. Ser med spänning och hopp fram emot en fortsättning.

På kvällen var jag på en föreläsning på Orrskogen, "Avklädd på nätet", som handlade om barn och ungdomars utsatthet på nätet, mobbning på nätet och konsekvenserna av att lägga ut bilder på nätet. Det var en mycket duktig föreläsare och de 90 minuterna gick på ett kick.

Avslutade dagen med ett besök på HSO:s och KHR:s handikappdebatt på IOGT/NTO. Kunde vara med och lyssna de sista 30 minuterna.

Så nu är huvudet tomt och kudden känns väldigt lockande. Imorgon bär det av upp till Sälen och hälsodagen i Sälenhallen. Men imorgon är jag inte politiker utan anställd inom idrotten - det känns bra!

Inga kommentarer: