onsdag 2 juni 2010

Ja inte var det kul direkt.....


Det var fint väder hela dagen men två timmar före matchstart började det regna...... pust! De körde traktor, körde traktor, körde traktor, lade på fyll, körde traktor och körde traktor. Kraftigt försenad startade äntligen matchen och första heatet slutade 3-3. Så långt allting bra (med tanke på att Dackarna är ett topplag med fyra GP-förare i matchen).

I andra heatet blev det krasch - omstart - krasch - preparering och sedan var äntligen matchen igång igen.

Förhoppningen som det jämna första heatet gav försvann snabbt. Från och med det andra heatet halkade Valsarna efter mer och mer för varje heat. I hälften av de 14 första heaten fick Dackarna in femettor. Det 14:e heatet skall vi inte prata om. Först kommer Daniel Nermark ut med fel färg på huvan. Han åker till depå för att byta men hinner inte tillbaka till starten i tid och utesluts! När sedan Grigorij Laguta utesluts för tuff körning blir det ett heat med bara förare från Dackarna: Rune Holta och Fredrik Lindgren. Rune Holta vann som väntat. Han körde in fyra 5-poängare och en 1-poängare under kvällen och var suverän. Vilka omkörningar!

Det kändes att Dackarna hade fyra GP-förare i laget. De körde i en egen division, de gjorde tuffa omkörningar med små marginaler och de hade mycket mer tryck i starterna.

Resultatet? 35-60......... :-(

Inga kommentarer: