lördag 26 juni 2010

Vilseledande reklam!!!


Var på OnOff i Kållered och blev "utsatt" för det här.

Vid en första anblick kan man ju tro (och förväntas väl tro) att den massagedyna som man får prova på kostar 1 498 kronor, för det står det ju på skylten bredvid stolen och i direkt anslutning till kartongerna med dynor. Om man glad i hågen tar en kartong, går till kassan och betalar och kommer hem och packar upp varan (som man tror att man köpt) blir man nog rätt snopen. I kartongen är det nämligen en helt annan vara än den man provsuttit i butiken. Det här är en helt annan dyna, utan värme och utan axel- & nackmassage.

På ett annat ställe i butiken står det kartonger med den dyna som man kan provsitta, dock utan någon prisangivelse på eller i anslutning till kartongerna.

Om man istället gör så att man provsitter dynan, går runt i butiken och funderar lite, går förbi kartongerna som innehåller den produkt man provat på, tar en kartong (som inte är prismärkt) och går till kassan får man den "roliga" överraskningen att expediten säger "2 998 kr tack"! Snacka om blåsning!!!

Får det verkligen gå till så i en butik?

Vi kom aldrig så långt som till kassan för sonen såg att bilden på kartongen som stod vid "provstolen" inte såg ut som produkten vi provat, varpå vi frågade personalen som bekräftade det som beskrivits ovan.

De sa heller inte emot när vi tyckte att det var ett fall för Sverker och "Plus"!

Inga kommentarer: