lördag 12 juni 2010

Malung-Sälenpartiet i majoritet!

Tror ni mig inte?

Jo så var det faktiskt på vuxenvandringen igår. Vi var åtta stycken som vandrade och det var fem stycken från Malung-Sälenpartiet, två stycken från MHF och en från Malungs Församling. Sen var det fyra poliser i tjänst, två som hela tiden patrullerade runt Grönland. De hade parkerat polisbilen på Systemparkeringen och gick runt. Mycket bra. Det har jag aldrig sett förrut, de har mest åkt runt i bilen.

Det var relativt lugnt ute och det är klart att spöregnet bidrog till det. Det var många blöta, frusna ungdomar på "byn" men inget bråk och "ragglande".

Vi vandrade mellan 21.00 och 01.30 och alla ungdomar vi träffade var väldigt glada och positiva. Den enda negativa personer vi träffade på (som var förbannad för att vi var ute och vuxenvandrade och "störde") var en man i 45-årsåldern. Lite märkligt kan tyckas och med tanke på att han själv är pappa så är det lite skrämmande.

En till person som "utmärkte sig" och stod och pissadeSkinnargårdsfastigheten var inte heller en ungdom utan en medelålders man! Vilka fantastiska förebilder!

Summeringen av kvällen är att det (trots spöregn hela kvällen och natten) var en mycket positiv vandring med ungdomar som inte lät sig nedslås av vädret utan firade skolavslutning/student med glatt humör.

Jag hoppas verkligen att de andra politiska partierna "sköter sig" och ställer upp på vuxenvandringen i år. Det är ett utmärkt sätt att komma ut i "verkligheten".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra att ni är ute blan alla ungdommar tycker att det var bra gjort av er. Men vart var fältassistenterna?

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Det finns inga fältassistenter i Malung-Sälens kommun, det var många år sedan tyvärr. Det har hänt att personal från Socialkontoret varit ute men det är inte så vanligt förekommande.