lördag 7 augusti 2010

Dansbandsveckan väcker tydligen många känslor

De artiklar som varit angående Dansbandsveckan har många läsarkommentarer. Kommentarer från de som tycker att det är alldeles för trångt i Malung under vecka 29, de som tycker att Malungs IF är för "gynnade" av Malung-Sälens kommun och de som tycker att det gnälls för mycket. Många känslor väcks tydligen av detta stora arrangemang.

Det finns till och med de som i sina kommentarer avslutar med "snart är det val" och liknande och det kan man ju fundera över anledningen till...... Vad har styrande politiker haft för "betydelse" för arrangemanget och vad skulle det spela för roll vad det blir för politisk ledning? Det skall väl inte spela någon roll eftersom ALLT kommunen gör debiteras Dansbandsveckan. Det kan väl ingen politiker påverka - eller........?

Under de 1,5 åren som "Samverkansalliansen", (M), (MSP), (C), (FP) och (KD) styrde kommunen kom det fram många "lik i garderoben" efter många år av röd styrning. Saker som låter smått otroliga men som skötts "under bordet", utanför offentlighetens ljus. Saker man "alltid gjort" utan att reflektera om det egentligen var riktigt rätt och riktigt.

Jag tror att det är bra om man med jämna mellanrum byter kommunledning. Det behövs lite ny luft att andas och det är väldigt lätt att bli hemmablind och fartblind. Det är helt enkelt nyttigt att byta "tankesätt" lite då och då. Annars är det lätt att utvecklingen stannar av och det blir förvaltande istället - och det är INTE bra för en kommun. Den skall vara i ständig utveckling.

Här följer länkar till några artiklar på dt.se:

"Arrangörerna delade på drygt tre miljoner"

"Inga smygbidrag till dansbandsveckan"

Inga kommentarer: