torsdag 12 augusti 2010

Hur kan det vara gratis att åka tåg mellan Malung och Borlänge?

Jo, det är faktiskt sant - hur otroligt det än låter!

I tisdags skulle sönerna åka tåg till Bollnäs, via Borlänge och Gävle. Vi var vid tågbussen i Malung i god tid så vi passade på att prata lite med tågbusschauffören om Västerdalsbanan. Den avgången som sönerna skulle åka med var en av avgångarna med "planerad ersättningsbuss" så det var ingen överraskning att de skulle få skumpa buss istället för glida tåg.
Busschauffören berättade att de oftast kör utan konduktör på de här "tågbussavgångarna". Det innebär att de turerna är det gratis att åka (för de som inte köpt biljett i förväg) för han kan inte sälja några biljetter och det förs heller ingen statistik på hur många som åker på dessa avgångar. Helt otroligt! Är det då konstigt att statistiken visar att resandet på Västerdalsbanan minskar!
Kan det vara rätt att de som "har tur" att få åka tågbuss och inte köpt en biljett i förväg skall få åka gratis mellan Malung och Borlänge medan de som köpt biljett i förväg får betala för samma resa? Det är ju inte klokt!
Nej nu får det vara nog med den här idiotin längs Västerdalsbanan!

2 kommentarer:

Åsa sa...

Hörde precis om samma sak på sträckan Vansbro-Malung. Han som berättade var alldeles rålös!

Ann-Louise Eklund sa...

Ja det är helt otroligt. Frågan är om Tågkompaniet får behandla sina resenärer så här olika. Vissa får betala andra får åka gratis....