torsdag 12 februari 2009

Är det någon som tror på det?

Har läst två intressanta insändare i Falu Kuriren som jag bara måste dryfta.

Den första:

Man kan ju alltid flytta hem över vintern
MALUNG/SÄLEN
Hur kan man vara förvånad över varför Limas vårdcentral behöver läggas ner? Eller varför hotellet i Malung inte går med vinst?
Det enda som Malung/Sälens kommun någonsin satsat på är Dansbandsveckan, Skinnarcupen, Skinnarloppet och Sälens turistanläggningar. Det finns ingen som helst vilja att stödja den vanliga ortsbefolkningen och de unga människorna som växer upp här. De flyttar och lämnar det skepp som sjunker.
Arbeten, fritidssysselsättningar, utbildning och snart också all vård måste man hämta från andra ställen. Så varför inte flytta? Man kan ju komma tillbaka med 200 000 andra när vintern kommer.
Utflyttad för längesen
Publicerad: 2009-02-09 07:50


Och sedan svaret:

Utflyttad och okunnig
MALUNG/SÄLEN
Signaturen förfasar sig över vad kommunen satsar på. Vederbörande visar verkligen att han varit borta från kommunen under en längre tid samt att han/hon har en påfallande okunnighet om det som sker i kommunen.
Det talas om att det enda kommunen satsat på är Dansbandsveckan, Skinnarloppet och Skinnarcupen, vilket är helt fel.
Kommunen har ingenting med dessa arrangemang att göra utan det är Malungs IF som ligger bakom alla tre arrangemangen. Kommunen är inte inblandad och kommer heller inte att bli det.
Sören Haga
Malungs IF
Publicerad: 2009-02-11 08:21


Min första tanke när jag läste svaret var: "Ops, har någon trampat på en öm tå!" Att det är Malungs IF som är arrangörer av de tre arrangemang som nämns är väl bekant och jättebra för Malung-Sälens kommun men att "kommunen inte är inblandad och heller inte kommer att bli det" var väl ändå magstarkt!

Menar Malungs IF:s representant verkligen att han tror att föreningen betalar för alla de kommunala arbetstimmar som läggs ner i samband med arrangemangen, diverse kommunala transporter och lån av kommunal utrustning? Är det verkligen så illa eller han han "glömt" det?

Jag säger absolut inte att kommunen inte skall hjälpa till vid föreningars stora arrangemang under förutsättning att den hjälpen gäller alla föreningar, det tycker jag är ett jättebra föreningsstöd, men att mörka att det förekommer och sedan förneka det är oerhört fegt och dålig stil gentemot kommunen som gör en god gärning. Fy skäms!

Inga kommentarer: