lördag 28 februari 2009

Men hallå - vakna!!!

Jag åkte genom vår rondell i Malung idag och fick känslan av att något var fel - riktigt fel!

Rondellen är påkostad en hel del och skall fungera som ett marknadsföringsfönster för vår kommun och arrangemang som finns i kommunen. Den brukar prydas med ett tomtearrangemang runt jul, en påskkärring runt påsk, reklam för Skinnarloppet när det är dags för det, en fotbollsspelare när det är dags för Skinnarcupen och dansande par när det är dags för Dansbandsveckan mm.


Vart vill jag komma med det här? Jo, jag (och många fler i Sverige) har hört talas om att det arrangeras en liten skidtävling imorgon och starten är placerad i vår kommun. Det är ganska många som skall vara med och tävla och ganska många skall titta på tävlingen. Det är inte Parvelrännet eller Hobacksloppet jag pratar om DET ÄR VASALOPPET!

Rondellen är en knytpunkt för RV 71 och E45 och passeras av tusentals människor och det finns inte ett spår av Vasaloppet i rondellen! Hur tänker man då - eller rättare sagt varför tänker man inte överhuvudtaget?

Nu var det faktiskt inte helt tomt i rondellen idag - det fanns en skylt om loppmarknad & kuriosa och det fanns några små hemmagjorda skyltar om vallaservice! WOW!

Inga kommentarer: