onsdag 18 februari 2009

Hur var det egentligen med "den starka majoriteten"!

I frågan om projektet "Tre i ett i fjället" beslutade först ett enigt ksau att man skulle satsa på projektet tillsammans med Ski Star. Man tyckte att det var ett bra projekt att satsa på och att det skulle vara bra för båda parter. Så långt frid och fröjd - men inte riktigt.....

Enligt "av varandra oberoende källor" fanns det starka krafter emot projektet inom "den nya starka majoriteten", såpass många så att man inte ens visste om man skulle få en majoritet för ett beslut i Kommunfullmäktige. Det hade ju kunnat bli lite pinsamt! Man bildar en "stark" majoritet och sedan blir man i ett beslut beroende av "andra sidan" för att få igenom det. Det skulle ju inte se riktigt bra ut. Framförallt så skulle det ju blotta en oenighet - och det hade ju inte varit kul!

Så i elfte timmen "kommer man plötsligt på" att beslutet är så osäkert att det troligtvis kommer att kunna överklagas av någon och fördröja uppförandet av en räddningsstation så det är lika bra att man bygger i egen regi.

Var ärendet så dåligt berett i arbetsutskottet så att det här kom som en stor överraskning helt plötsligt eller var det helt enkelt så att den starka majoriteten inte skulle klara att lösa frågan med hedern i behåll?

Ja, svaret på den frågan har väl bara de röd-gröna, vi andra kan bara ana!

1 kommentar:

Anonym sa...

Och jag anar en stor oenighet i den här matiga soppan. Jag hör Pär Kindlunds(C) klingande ord i skallen att den starka majoriteten var ett absolut måste för att få Malung-Sälens kommun på fötterna. Jag lutar mig tillbaka och zippar lite på morgonkaffet och ställer mig frågan hur tänkte han då?