måndag 30 november 2009

Vi bor på landet.......

Ja, när man skall besöka någon vårdinrättning känns det verkligen att vi inte bor centralt direkt.

Dagens resa till Habiliteringen i Borlänge är ett exempel på detta. En hel dag går för ett uppföljningssamtal på max 30 minuter.

Ett annat exempel är när äldste sonen skall spänna sin tandställning med jämna mellanrum (alldeles för ofta känns det som). Själva "ingreppet" tar inte så många minuter men med dagens reseregler som innebär att man måste åka buss för att få ersättning eller fri resa så får han vara borta från skolan en hel dag för att få sina tänder i ett bra skick! Är det egentligen rimligt? "På lika villkor" och "Hela Sverige skall leva - jo tjena!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jamen det vet du väl att bor man på landsbygden så får man skylla sig själv. Ingen taxi, ingen sjukvård (inte dygnet runt iaf), inget BB (rätt långt att åka till Falun både vid förlossning och med sjuka barn), ingen bio o.s.v... Frågan är vad det är som gör att folk vill bo kvar här, snart försvinner väl den anledningen också och det enda som finns kvar är ruinerna efter ett blomstrande företagarklimat. Märkligt men så blir det när man blir för bekväm i sin roll som politiker och skiter i att utveckla och se möjligheter.
Tur att det blåser lite friska vindar i maktens korridorer.

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Jo, jag har förstått att vissa tycker att man får skylla sig själv om man trivs på landsbygden men eftersom jag tror att man kan påverka sin omvärld och vardag ser jag ändå ett ljus i tunneln och tror på en renässans där vi på landsbygden räknas som fullvärdiga medborgare igen.

Tillsammans kan vi om vi vill, men det gör sig inte av sig självt!

Upp till kamp för oss på landsbygden!