tisdag 23 november 2010

Kommunfullmäktige - vilket skämt!

Gårdagens sammanträde med Kommunfullmäktige i Malung-Sälens kommun var ännu ett bevis på hur betydande vi politiker är - eller inte!

En punkt var inköp av snölastare, ett ämne som beskrivits i pressen den senaste veckan efter att ha behandlats i Kommunstyrelsen. Majoriteten (i alla fall de flesta) röstade i Kommunstyrelsen för att man genom att omprioritera i tekniska förvaltningens budget skulle köpa in fordonet. (M) och (FP):s förslag att upphandla tjänsten istället röstades ner (som vanligt).

Det som blev lite spännande under gårdagens möte var att det blev votering mellan de båda förslagen och 15 stycken röstade för att köpa in fordonet, 17 stycken röstade emot och 6 stycken avstod. Förslaget som vann var alltså att INTE köpa in fordonet.

Det som komplicerar det hela är att enligt uppgift har man redan KÖPT IN fordonet, UTAN politiskt beslut! Hoppsan! Vad återstår då nu? Sälja den på Tradera eller Blocket?

Detta är ett lysande bevis på hur det går när en kommun styrs av tjänstemän och inte politiker (och det är dessvärre inte första gången)!

Undra vad de nya ledamöterna hade för känsla när de gick hem igår. De kanske hade trott att en kommun styrs av politiker......

Inga kommentarer: