måndag 8 november 2010

Var nyheten en kioskvältare?

I morse kunde man läsa om Centerpartiets steg mot utplåning på dt.se men det var tydligen en sådan kioskvältare så att man har fått plocka bort nyheten! Eller har de redan ångrat sig?

Som f.d. Centerpartist känns det ju hemskt att läsa att man överger hela sin politik för några politiska uppdrag. När man sedan fått bekräftat att det var ett kraftigt motstånd mot detta i den norra kommundelen känns det ju än värre.

Det som är lite komiskt är att två av de partierna som har backat i flera val nu sitter med och styr kommunen! Det var nog inte riktigt så väljarna hade tänkt sig.

Man utökar ksau till 5 ledamöter för att fler skall få vara med i toppen men det innebär att när det är dags för Kommunstyrelsen att besluta är det 5 av 11 st. som redan har bestämt sig. Om arbetsutskottet utökas till fem borde egentligen Kommunstyrelsen utökas till 13 ledamöter om det skall vara någon rim och reson.

Nu återstår att se vad (M) och (FP) gör. Tänker kortsiktigt, går ihop och lämnar (MSP) "ute i kylan" eller tänker lite längre och bredare och inser att man inte vet vem som "behöver" vem nästa val (fyra år går fort). För det är ju inte så troligt att (M) och (FP) får egen majoritet nästa val och det är ju ytterst sannolikt att (C) fortsätter sitt ras nästa val och då kan det ju faktiskt vara så att man kan behöva samarbeta bredare. Att utesluta ett bredare valtekniskt samarbete kan innebära att (M) och (FP) redan idag sätter sig i en fortsatt opposition även efter nästa val.

MEN valet är deras. (MSP) kan bara vänta och se och är helt i händerna på sina tidigare "vänner".

I nöden prövas vännen heter det ju - nu får vi se vilka vänner man har!

Inga kommentarer: