söndag 21 november 2010

Maten är viktig!

Det finns många åsikter, tankar och "läror" kring maten men oftast kommer man ändå tillbaka till att för de allra flesta är det vanlig svensk husmanskost som är det bästa för friska svenskar.

När man är vuxen och slutat växa är det väl OK att prova diverse olika kostvarianter men för växande barn och ungdomar är en allsidig kost viktig, inte minst för att orka med skolarbetet.

I Centralköket i Malung har man under ett par år serverat allergikost till alla barn. Man har istället för komjölk använt sig av havremjölk och istället för vetemjöl använt sig av maizenaredningar. Detta har medfört att maten ändrat smak, utseende och konsistens.

Jag har blivit kontaktad av elever, personal och föräldrar som varit frustrerade över detta och med anledning av detta kallade jag in kostchefen till Barn- & utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde förra veckan för att få till en förändring av detta.

Vi blev överens om att återgå till traditionell kost, vilket jag är väldigt glad för.

I måndags serverades det pastasås på traditionellt sätt och det var såväl elever som personal som kontaktade mig under måndagen och var jätteglada.

Sådana dagar känns det bra att vara politiker.

Läs gärna artiklarna nedan:

Falukuriren

Nya Wermlandstidningen

Inga kommentarer: