torsdag 11 november 2010

Vem tror de att de straffar egentligen?

I dagens tidning kan man läsa om resultatet av den rödgröna röra som fortsätter efter valet.

Läs artikeln här:

Det är nästan roligt att se att de anstränger sig så mycket för att hålla oss utanför politiken! Vem tror de att de straffar? Man brukar ju säga "synden straffar sig själv" så vi får väl se om fyra år.

I Malung-Sälenpartiet är vi medlemmar i det politiska sammanhanget unga och har framtiden för oss. Partiet har funnits i 5 år och det har gått fantastiskt bra för oss. Lokala partier brukar sjunka som en sten andra valet när "nyhetens behag" och nyfikenheten försvunnit och sedan brukar det krävas ett antal år till innan man lyckas. För oss gick det väldigt bra första valet och andra valet ÖKADE vi (inte i antal mandat men i antalet röster).

En analys av detta kan vara att vi tappat några av "de nyfikna" men i gengäld fått fler stabila väljare som verkligen tror på oss. Det är en mycket bra grund att stå på och jobba vidare utifrån inför valet 2014. Det känns väldigt bra.

Det är klart att man som politiker vill vara med i nämnder och styrelser och kunna påverka men det är ingen katastrof att hamna utanför i fyra år. Vi har ju trots allt tre platser i kommunens högsta beslutande organ, Kommunfullmäktige, och det kan de inte ta ifrån oss hur gärna de än vill.

Så - vi i Malung-Sälenpartiet är inte bittra, vi är taggade för framtiden!

Inga kommentarer: