lördag 11 april 2009

Det är en skam att sådana ryggradslösa idioter får gå lösa...

Människor som så tydligt saknar såväl förnuft som känslor borde tvångsomhändertas! Vilka fullständiga jubelidioter!

Dagcenter hade som vanligt gjort en stor fin påskkärring som de placerat i vår rondell i korsningen E45/Riksväg 71 men den blev tyvärr inte långlivad.

Igår kväll vid halv niotiden fanns den fortfarande kvar men i morse återstod bara en kvast, en stövel och några fjädrar, resten hade någon eller några bränt upp!

Att så fullständigt respektlöst göra så här mot de funktionshindrade som med stor stolthet placerat sitt konstverk i rondellen är oförsvarbart. Det finns inte ord för en sådan här handling. Det är helt ofattbart. Fy f**n!

Läs artikeln i Falu Kuriren här:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är pinsamt och jag skämms i stället för dom. Tycker att det är så förbannat tråkigt att det händer sånt här. Tänk om det kunde komma fram någon som verkligen i deras egna kretsar talar om vilka/vilken looser det är som gör så här. Är det någon ide att försöka göra samhället lite trevligare? Är det någon som vill att det ska vara sakdegörelse överallt och se bedrövligt ut?

Utbildaren sa...

Jag måste bara påpeka att det heter "funktionsnedsatt" och inte "funktionshindrad" som du skriver i ditt inlägg.

Storebror sa...

"Människor som så tydligt saknar såväl förnuft som känslor borde tvångsomhändertas!" Ja, känslor verkar de ju uppenbart ha, så då är det alltså alla oförnuftiga människor som du anser ska tvångsomhändertas. Så vad är egentligen oförnuftigt, då? Att gå mot röd gubbe? Att dricka alkohol innan man fyllt 18 år? Att använda hårspray med drivgas, när man vet att ozonlagret tar stryk? Att äta på Sibyllakiosken när en stor del av befolkningen lider av bristsjukdomar och är överviktiga, och i sin tur belastar staten? Att åka bil? Att inte bo kollektivt? Ja, alla borde vi spärras in, det har du rätt i!

Ann-Louise Eklund sa...

Utbildaren: Tack för din upplysning. Jag är fullt medveten om att alla med funktionsnedsättning inte med automatik har ett hinder och att man bytt benämning på detta för att det inte skall låta så negativt. Men det är fortfarande merparten av alla människor som använder sig av ordet funktionshindrade men det byts väl ut med tiden. Det är lika med våra förskolor. Det är väldigt många som säger dagis fortfarande trots att man bytt namn för många år sedan.

Nu var det ju inte ordet i sig som var poängen i mitt inlägg, det var handlingen som jag tycker är många gånger värre än "felskrivningen" av ett ord.

Storebror: Jag antar (eller hoppas) att du förstod innebörden av det jag skrev. Vad du sedan tolkar som oförnuftigt får stå för dig. För min del tycker jag att det är simpelt och oerhört omoget att jämföra en totalt meningslös förstörelse av något som gjorts med stor stolthet och glädje med att gå mot röd gubbe, använda hårspray, äta på Sibylla, åka bil och bo i kollektiv. Men det får som sagt stå för dig och dina värderingar.
Tack för att du delade med dig av dina innersta tankar och värderingar.