lördag 4 april 2009

Usch för att vara tonårsförälder - vilken oro...

Cyklade igenom vårt lilla samhälle ikväll och såg att det var väldigt många ungdomar ute på byn, något som vittnar om att våren och värmen är här. Både unga och gamla hittar ut igen, på gott och ont.

Sönerna blev lite på efterkälken eftersom de skulle in och köpa godis på Hemköp men när de kom hem berättade de att de hade träffat några klasskompisar utanför Hemköp.
Kompisarna hade berättat att en jämnårig tjej (14-15 år) låg avsupen i sina egna spyor inne i vänthallen på järnvägsstationen och att det var väktare på plats! Stackars tjej - och stackars föräldrar!

Jag hoppas verkligen att ingen förevigade detta elände på bild för att sprida det på nätet. Det är nog illa som det är.

Det är inte alltid kul när ens barn sitter hemma framför datorn istället för att vara ute men sådana här gånger är jag evigt tacksam för att de sitter där de sitter!

5 kommentarer:

Utbildaren sa...

Man måste få känna på alla delar av livet för att bli en perspektivseende människa. Inte sagt att man måste ta till buteljen eller trippa på syra för den skull. Absolut inte. Dock menar jag att det finns risker med att bara surfa också, i form av bristande utveckling av empatiförmågan samt för den psykiska, andliga, emotionella och sociala hälsan.

Ann-Louise Eklund sa...

Utbildaren: Håller med om att man skall känna på många delar av livet, dock inte alla. Vissa räcker det att höra talas om för att bli avskräckt.

Det finns absolut risker med att surfa, det är därför det är viktigt med föräldrar som bryr sig.

Det saknar dessvärre några av de unga killar och tjejer som driver runt på Grönland mitt i natten. Det är ledsamt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag är en av dem som ser dessa ungdomar och också ibland får ta hand om de spillror som de antingen lämnar eller blir själva.

Håller inte med utbildaren om att man måste känna på alla delar av livet. Med en sund uppfostran kan man få sina ungdomar till att känna på livet med förnuft utan att ta bort upptäckarglädjen i det.

Det är i högsta grad ett föräldraansvar. Det föräldraransvaret finns inte hos alla. En del har det inte alls. En del törs inte göra något annat och en del dövar sitt samvete med de slitna orden "Men alla andra får ju" ...

Taggad sa...

Varför skulle man få "bristande utveckling av empatiförmågan samt för den psykiska, andliga, emotionella och sociala hälsan" av att surfa ofta? Snälla förklara för detta förstår jag inte.